DEPARTAMENTO DE LENGUA Y LITERATURA CASTELLANA. INS CASTELLAR. CURSO 2010-2011

Sergio Castro Menchón, Melody Escobar Quilón y Patricia Toro Lozano
Dirigido por Ester Falip Ibarz

dilluns, 20 de desembre del 2010

La recta final

Ja tornem a ser aquí tornem a estar de nou per posar-vos al dia sobre l'avanç del nostre treball.
Ara que s'acaba el trimestre, podem dir que ja tenim planificat el que ens queda de treball, i tot i que es una feina laboriosa, comptem amb poder acabar-ho tot, fins i tot, abans del termini acordat.
En aquests moments hem acabat de recollir tota la informació provinent d'articles i estudis sobre els autors que treballem, també hem realitzat ja un recull d'apunts sobre cada una de les cartes del seu epistolari. Per tant, ja podem començar a realitzar el nostre propi estudi sobre la seva relació entre ambdós intel·lectuals, basat en el seus punt de vista ideològic, religiós, literari i en la pròpia amistat que es professaven.
Tot i que estem realitzant la feina més complicada fins ara, val a dir que ens la prenem amb interés i ganes, ja que es la part de treball on podem aplicar més les nostres eines i no hem de centrar-nos en dates i fets històrics més concrets.
Doncs bé, aquí us deixem amb la intriga de saber com continua el nostre treball.
Seguirem informant!

dimecres, 1 de desembre del 2010

Visita a l'arxiu Casa Maragall.

Aquí tornem a estar de nou per mantenir-vos al dia sobre l'avanç del nostre treball.
Ahir, 30 de novembre, vam realitzar una visita a l'arxiu-casa Maragall, a Barcelona, amb l'objectiu de contextualitzar la figura d'un dels autors que treballem en el nostre treball. Òbviament, parlem de Joan Maragall. Val a dir que d'aquesta visita n'hem tret molt més del que en un primer moment podríem haver pensat.
Vam ser atesos per Pere Maragall que, molt amablement, ens ha aportat molta nova informació pel nostre treball. A més, vam realitzar una visita a la casa on Maragall va viure amb la seva dona Clara Noble. Aquesta vista ens va deixar una sensació molt complaent al poder observar, en primera persona, el lloc on el poeta i periodista, confeccionava els seus escrits i la seva correspondència amb Miguel de Unamuno.
D'altra banda, el volum d'informació que Pere Maragall ens ha aportat, ens proporciona més eines per a la realització de les tasques que estem fent ara entorn al treball. Aquestes es concentren en l'anàlisi del contingut de cada una de les cartes que es van enviar Unamuno i Maragall i en l'estudi de la relació que van mantenir a través de diversos aspectes.
És a dir entrem de ple a la part central i eix vertebrador del nostre treball, i ho fem amb nova informació que ens vindrà molt bé.
Seguirem informant sobre l'avanç del treball!